Yellow Sun Split

Yellow Sun split of Jura split wordt veel gebruikt door sierbestratingsbedrijven en hoveniers, bijvoorbeeld voor opritten, (tuin)paden, parkeerplaatsen of als decoratie in de (landelijke) tuin. Het is bovendien erg goed te combineren met natuursteen. Ook in de weg- en waterbouw en de betonindustrie (waar het als toeslagstof gebruikt wordt) is Jurasplit een geliefd product. Daarnaast maken ook gemeenten en de overheid gebruik van de vele toepassingen van deze split.

Wat is Yellow Sun Split

Yellow Sun Split is een edelsplit dat wit tot geel van kleur is en uit Zuid-Duitsland afkomstig is. Deze splitsoort, die wordt gewonnen uit steengroeven, is zeer hard. Het is namelijk ontstaan uit kalksteen dat omgevormd is. Yellow Sun split (een breuksteen) lijkt veel op grind. In tegenstelling tot grind heeft jura split echter geen ronde, maar hoekige vormen.

Voordelen van Yellow Sun split

Jura split geeft uw tuin een natuurlijke en mooie uitstraling. Daarbij is het ook nog eens milieuvriendelijk en onderhoudsarm. Ook uw portemonnee is gebaat bij deze split, wat vergeleken met andere producten relatief goedkoop is aan te schaffen. Yellow Sun is ook drukvast. Daardoor kan het zware belasting (denk aan auto's die over de oprit rijden of op de parkeerplaats staan) goed aan. De hoekige vormen zorgen ervoor dat de ondergrond stabiel is (meer nog dan bij grind). Eventueel kan, voor nog meer stabiliteit, ook nog gebruik gemaakt worden van honingraatmatten of splitplaten.

Afmetingen

  • Yellow Sun 5-11 mm
  • Yellow Sun 8-11 mm
  • Yellow Sun 11-16 mm
  • Yellow Sun 11-22 mm
  • Yellow Sun 22-45 mm