Rode Elbe Split

Rode Elbe Split is een waardig vervanger van de rode mijnsteen. Rode mijnsteen is een rood gesteente dat ook wel rode mijnsplit genoemd wordt. Dit gesteente is een mengeling van kalksteen en leisteen en geschikt voor decoratieve doeleinden en als verharding van wandelpaden, kavelpaden en parkeerplaatsen. Vanwege milieu hygiënische redenen is deze bouwstof niet meer leverbaar. De milieu hygiënische verklaring, waarin zichtbaar is dat de bouwstof voldoet aan alle milieueisen, wordt sinds september 2019 niet meer uitgegeven. Deze rode mijnsplit mag dan ook niet meer toegepast worden waar het in aanraking komt met de bodem. Ook kunt u de rode mijnsteen niet gebruiken in combinatie met een anti wortel doek of wegendoek, omdat er dan nog steeds bepaalde stoffen kunnen uitlogen in de bodem. Ter vervanging van dit rode gesteente bieden wij u de Rode Elbe Split.

Voordelen Rode Elbe Split

  • 3 keer harder dan mijnsteen (Psv 57)
  • Kwartsiet gesteente
  • Zeer slijtvast (La 16)
  • Minder ondermaat/gruis
  • Kleurvast
  • Prijstechnisch zeer interessant

Vervanger van de Rode Mijnsteen

De perfecte vervanger van de rode mijnsteen of rode mijnsplit is de Rode Elbe Split. Deze steensoort wordt gewonnen in de steengroeve en wordt regelmatig in het laboratorium op kwaliteit gecontroleerd. Daarnaast wordt deze bouwstof elk jaar opnieuw gekeurd door een extern bureau en voldoet deze steensoort aan de vastgestelde milieueisen. De Rode Elbe Split is een kwartsiet gesteente. Dit gesteente is dan ook bikkelhard en wel drie keer zo hard als de rode mijnsteen. De levensduur wordt daardoor aanzienlijk verlengd. Daarnaast is Rode Elbe Split kleur- en slijtvast en prima toepasbaar in decoratieve tuinen of als verharding op wandelpaden en parkeerplaatsen.

Leverbaar in verschillende maten

Rode Elbe Split is verkrijgbaar in de maten 8-16 mm en 16-32 mm. De split in 8-16 mm is vergelijkbaar met de Rode Mijnsteen 14-25 mm. Wilt u weten of Rode Elbe Split ook bij u in de buurt beschikbaar is, neem dan contact met ons op.

Afmetingen

  • Rode Elbesplit 8-16 mm
  • Rode Elbesplit 16-32 mm